September 26, 2014

Houby, houby a co pak s nimi

Tak jsem se opět vydala do lesa a konečně jsem už taky něco našla, takže houbařská depka je zažehnána :) Nejvíc jsem našla těch klasických babek, ale i nějaký ten hříbek se tam objevil. Sice teď už je trochu zima, ale prý se má příští týden zase oteplit, tak snad ještě nějaké ty houby porostou :)  


Po příchodu domu a následném očištění hub přišla otázka, co teda s houbama budu dělat. Udělala jsem smaženici, bedlu jsem osmahla na olivovém oleji a okořenila a poté posypala parmazánem, doporučuji! A nakonec jsem se rozhodla, že udělám bramboračku.

Na bramboračku je potřeba:
1 celá cibule
1 petržel, oloupaná a nakrájená na menší kousky
2 mrkve, oloupané a nakrájené na menší kousky
1/2 celeru (záleží jak velký celer máte), oloupaný
4 brambory, nakrájené na kostky
3 hrsti hub
zeleninový vývar
česnek
sůl, pepř a majoránka na dochucení

Do hrnce dáme celou cibuli a celer, pokrájenou mrkev a petržel, prolisovaný česnek a zalijeme vývarem (1,7 litru), osolíme a necháme vařit. Poté přidáme houby. Až bude zelenina měkká vyndáme cibuli a celer, který můžeme pokrájet a vrátit zpět do polévky. Přidáme jíšku a necháme ještě asi 10 minut vařit. Nakonec podle chuti přidáme majoránku a pepř.



No comments:

Post a Comment